Steam pozwala na odtwarzanie tylko na jednym urządzeniu na raz, więc dwie rzeczy mogą przerwać pracę na biegu jałowym. Funkcja automatycznego ponownego uruchomienia obsługuje oba za Ciebie.
Rozpoczynasz grę na swoim komputerze. Twoje konto zostanie tutaj usunięte. Oznaczamy jako wstrzymane i sprawdzamy dalej. Po zamknięciu gry następuje powrót do tych samych gier, co poprzednio.
Steam ulega awarii. Jeśli Steam ulegnie awarii lub uruchomi się ponownie w celu aktualizacji, czekamy, aż wróci i ponownie się połączy.
Tak czy inaczej, nigdy nie uruchamiasz niczego ręcznie. Jest domyślnie włączona w każdym planie. Chcesz, aby zamiast tego konta po prostu przestały działać? Wyłącz to w swoich ustawieniach.
Aby zapoznać się z pełną konfiguracją i ograniczeniami Steam dotyczącymi sesji jednoczesnych, przeczytaj nasz poradnik dotyczący bezczynności gier Steam przy wyłączonym komputerze.